Loading...

SRC Pardon - Vaš stonoteniski dom

Takmičenja

Pardon Omladinska Liga

Pardon omladinska liga igra od januara do juna ili od septembra do decembra. Ligu čine stonoteniski klubovi koji rade sa mlađim kategorijama i čiji igrači su registrovani. Igra se 14 ili 16 ligaških kola (8 ili 9 ekipa), uz turnir singlova. Kotizacija po sezoni čini 7.000 dinara po ekipi. Ekipu mogu da čine od 3 do 6 igrača. U okviru jednog meča igra se 9 partija na tri dobijena seta. Na kraju sezone dodeljuju se pehari trajni i prelazni za prva tri mesta u ligi, kao i najboljem igraču u sezoni. Propozicije Pardon omladinske lige možete pogledati ovde - PROPOZICIJE

Turnir za amatere

U stonoteniskom rekreativnom centru "Pardon" najpopularniji su turniri za amatere koji se održavaju sredom sa početkom u 19 časova.

Konačna RANG LISTA amaterskih turnira za 2018.

To je najpopularniji vid rekreativnog takmičenja kod nas jer za samo 250 dinara, koliko iznosi kotizacija, svaki učesnik odigra najmanje četiri meča, a shodno učinku može obezbediti plasman u eliminacionu fazu i borbu za prestižne medalje. Vodi se statistika učešća, svako pojavljivanje i pobeda donosi bodove koji se sabiraju na kraju meseca na osnovu čega se formira rang lista. Shodno plasmanu, Pardon predviđa prigodne nagrade, uz tombolu za srećnog dobitnika.

Svako ko želi da učestvuje na turniru može da se prijavi slanjem sms poruke (prijava za turnir, ime i prezime) na sledeći broj telefona: 069/773357 i ili slanjem poruke u inbox na oficijelnoj Facebook stranici
Pravilnik turnira

Rekreativna liga

Pardon rekreativna liga igra se od jeseni do proleća, sa pauzom tokom novogodišnih praznika. Sastoji se iz ligaškog dela gde ekipe, po dvokružnom sistemu, igraju svaka sa svakom i plej-ofa gde se bore za pehare. Igra se 28 nededelja, a kotizacija po ekipi iznosi samo 10.000 dinara za celu sezonu. Ekipu mogu da čine od 3 do 8 igrača. U okviru jednog meča igra se 9 partija na tri dobijena seta. Osim lige, organizuje se i Kup takmičenja, kao i pojedinačan turnir gde nastupaju svi igrači. Na kraju sezone dodeljuju se pehari trajni i prelazni za prva tri mesta u ligi i osvajaču kup takmičenja, kao i najboljem igraču u sezoni. Propozicije Rekreativne lige možete pogledati ovde - Propozicije Pardon rekreativne lige

PRL 2018/2019. Pogledajte spisak ekipa, raspored igranja, biltene za svako odigrano kolo i tabelu.

Ekipe 18-19
Kalendar 18-19
Propozicije Pardon rekreativne lige
Tabela 2018-2019

PRAVO UČEŠĆA

Imaju svi neregistrovani igrači koji se rekreiraju u Pardonu, a po ekipi dozvoljen je jedan registrovan igrač. Ekipa mora imati najmanje tri, a najviše šest prijavljenih igrača. Naziv ekipe je po volji, ali ne sme sadržati reči koje ukazuju na versku, nacionalnu ili neku drugu netrepeljivost.

DATUM I MESTO ODRŽAVANJA LIGE

Pardon rekreativna liga počinje 20. septembra, a završava se 22. marta. Sastoji se iz prvog jesenjeg dela sezone i drugog prolećnog dela sezone. Pauza od mesec dana je od druge polovine decembra do drugo polovine januara. Liga se održava u sali Stonoteniskog rekreativnog centra “Pardon” u Novom Sadu (ul. Momčila Tapavice 6, N.Naselje).

SISTEM I RASPORED TAKMIČENJA

Ligaški sistem sastoji se od 8 ili 9 ekipa, svako sa svakim, dvokružno (svake nedelje po jedno kolo). Plej of ekipa i turnir singlova (svi prijavljeni igrači) koji je u pauzi između jesenjeg i prolećnog dela sezone. Plej of se igra po odigranju svih kola, a igra se po principu: četvrtfinale (1-8, 2-7, 3-6, 4-5), polufinale, razigravanje od 5 do 8 mesta, meč za finale, za treće, peto i sedmo mesto.

U meču se igraju 9 partija. U postavi je tri igrača protiv tri igrača. Igra se po principu A-X, B-Y, C-Z na tri dobijena seta. Rezultat može biti (od 9:0 do 5:4). Svi mečevi se igraju do kraja. Svaka ekipa, nakon odigranog kruga od tri partije, ima pravo na jednu, dve ili tri izmene. Pobednik dobija dva, a poraženi jedan bod. Sabiraju se sve partije (partija-količnik). Vodi se evidencija pojedinačnog učinka igrača (rang lista igrača).

TEHNIČKA PRAVILA

Predviđeno je da se Pardon rekreativna liga igra nedeljom od 19 do 22 časa. Ligu vodi komesar, lice zaduženo za praćenje regularnosti takmičenja. Ekipa mora da prijavi postavu za igru 15.minuta do predviđenog početka meča. Ekipa koja se ne pojavi na meč, gubi službenim rezultatom 5:0. Ekipa ima pravo odlaganja meča bez saglasnosti protivnika najviše dva puta u sezoni, a odloženi meč mora se odigrati pre narednog kola, o svom trošku. Ekipa koja se više od jedanput ne pojavi na meč, bez obrazloženja, gubi pravo učešća u daljem takmičenju i brišu se dotadašnji rezultati. Igrači jedne ekipe bilo bi dobro da budu jednobrazno odeveni, a obavezne su čiste patike za salu. Loptice za igru obezbeđuje organizator lige.

NAGRADE

Svaka ekipa i takmičar ponaosob dobijaju, na kraju Pardon rekreativne lige, diplome za osvojeno mesto i učešće. Najbolje tri ekipe dobijaju pehar, a pobednik prelazni pehar. Najbolja tri takmičara na pojedinačnom turniru dobijaju medalje. Najbolje plasirani takmičar Pardon rekreativne lige na osnovu rang liste dobija pehar za najboljeg igrača lige. Ekipa koja dobije najviše glasova u izboru za Fer plej dobija pehar (glasovi ekipa).

INTERNET I MEDIJSKA PODRŠKA

Tabela, raspored, rezultati, svi bilteni i fotografije biće objavljeni na zvaničnom sajtu SRC ‘’Pardon’’ www.stonitenis-pardon.com i na facebook stranici.

Medijski pokrovitelj Pardon rekreativne lige je novosadski magazine ‘’NS reporter’’, a televizijske reportaže biće emitovane na Novosadskoj televiziji.

KOTIZACIJA ZA UČEŠĆE

Kotizacija za učešće u Pardon rekreativnoj ligi iznosi 10.000 dinara po ekipi, a popust je za stare članove i iznosi 8.000 dinara po ekipi. Kotizacija se uplaćuje u celosti pre početka žrebanja, što je najmanje 10. dana pre početka lige i to u kešu ili na žiro račun 310-2254-47 NLB Banka. Ekipa koja do navedenog roka ne uplati kotizaciju u celosti gubi pravo učešća.

Postoji mogućnost da Uprava SRC ‘’Pardon’’ u ime rekreativaca, koji pronađu preduće ili se pozovu na njihovu firmu, ponudi istoj reklamni prostor tokom trajanja Lige i na taj način omogući da to preduzeće, po čijem imenu bi se nazvala ekipa, snosi troškove učešća.

PRIJAVE

Prijave su do navedenog roka objavljenog na zvaničnom sajtu ili FB stranici. Ako se pre navedenog roka ne prijavi najmanje sedam ekipa, liga neće biti organizovana. Ekipe mogu da rezervišu učešće uplatom akontacije (10%). Informacije u vezi Rekreativne Pardon lige možete saznati na telefon 063/8-309-702, a pitanja poslati na e-meil office@stonitenis-pardon.rs .

Scroll to Top